Bitcoin duikt diep en verdrinkt de hele cryptomarkt

Na een dag van massale verkoopdruk dook de bitcoinprijs voor het eerst sinds 5 januari 2021 onder de $28.000. Op donderdag kreeg de cryptomarkt te maken met een grote golf van verkoopdruk, geleid door bitcoin.

De meeste crypto’s zijn nog niet losgekoppeld van Bitcoin

Dus als het vlaggenschip van de crypto beweegt, volgen de anderen. Deze keer leidde de daling van de bitcoin tot een verlies van $113 miljard van de marktkapitalisatie van crypto’s.

Nu bitcoin de steun van $32.000 is kwijtgeraakt en het niveau van $30.000 wordt bedreigd, geloven veel analisten dat de BTC-prijs kan corrigeren om de steunzone van $24.000 opnieuw te testen. Een van de theorieën suggereert dat instellingen Bitcoin Machine als een overvolle handel beschouwden en besloten om wat winst te nemen.

Guggenheim’s chief investment officer, Scott Minerd, zei onlangs dat de BTC-prijs waarschijnlijk een piek heeft bereikt voor 2021 en een retracement kan meemaken die het terug zal brengen naar de $ 20.000-zone.

John Normand en Federico Manicardi, JPMorgan strategen, waarschuwden ook dat:

“beleggers die BTC als portefeuillediversificator gebruiken, zichzelf in gevaar brengen omdat Bitcoin meer een cyclisch actief is dan een hedge.”

Die nota van voorzichtigheid kwam op het juiste moment gezien de laatste show van volatiliteit die de cryptomarkt naar beneden duwde. Hoewel deze sell-offs pijnlijk zijn voor beleggers die een te hoge hefboomwerking hadden, benadrukt een scherpe blik op verschillende gebeurtenissen in de sociale activiteit die plaatsvonden tijdens de duik dat de laatste volatiliteit misschien geen belangrijke macrotrendverandering is.

In exclusieve commentaren aan verslaggevers, TheTIE-analist Erik Saberski vermeldde dat in de afgelopen dips in BTC-prijs, zijn marktdominantie nooit aanzienlijk veranderde. Hij legde uit:

“Dit impliceert dat eerder in de maand de sell-offs volledig aan het cashen waren, terwijl recente BTC sell-offs meer naar andere crypto’s gaan. Kijkend naar het dagelijkse sentiment, hebben dezelfde recente dalingen *gewoonlijk* corresponderende dalingen in het sentiment. Op dit moment zien we dat echter niet.”

Hoop op stimulans duwt aandelen naar hoogste niveaus ooit

Het vooruitzicht van een breed stimuleringspakket, beloofd door de regering Joe Biden, geeft momenteel een boost aan de traditionele markten. De NASDAQ en de S&P 500 noteerden op 21 januari nieuwe all-time highs en sloten respectievelijk met 0,82% en 0,03% hoger. De Dow sloot de dag ook af met een winst van 0,04%.

Het bekijken van de top-100 munten laat zien dat CELO het enige project is dat significante winsten boekte in de sell-off. Het won 48,87% op een bepaald punt en handelde op $3,37. Ether (ETH) verloor 21,28% terwijl Polkadot (DOT) daalde met 8%.

De algemene crypto market cap staat nu op $905 miljard en het dominantiepercentage van Bitcoin is 64,6%.